Malé ohlédnutí

Blíží se datum komunálních voleb a já se musím přiznat, že právě tyto volby mi jsou nejbližší. Zde se rozhoduje o budoucnosti našich měst a obcí. Zde volíme lidi, které známe a můžeme je hodnotit podle výsledků jejich práce i životních postojů.

Předvolební sliby nás tak snadno neošálí. Sama končím již 12. rok práce v komunální politice. Byla jsem zastupitelkou, radní, místostarostkou a nyní i poslankyní PČR. Zde musím říct slovy klasika „Vším jsem byl rád!” Co mi přineslo v minulém období největší radost?

Zcela jistě osobní setkávání s lidmi. Moc ráda vzpomínám na všechna setkání, kdy jsem jako místostarostka chodila přát k 80. nebo i 90. narozeninám. Moudrost stáří, pokora a nadhled nad současnou dobou! Jak inspirující!

A na druhé straně byla milá vyřazování dětí ze školek. Slavnost, při které občas ukápla i slzička. Ale ta radost a těšení se do velké školy! Upřímnost dětských očí a důvěra! Jak zavazující!

Co bylo naopak nejtěžší? Asi chvíle, kdy hrozilo, že kvůli lidské ješitnosti a hlouposti nebudou realizována dobrá díla pro lepší život v našem městě. Hodně nás potrápil pacht rehabilitace. Poliklinika ve vlastnictví města je rodinné stříbro a to se neprodává! Ovšem její provoz nesmí být ztrátový. Metoda BVA – soutěžení na kvalitu – se osvědčila už v minulosti. Ovšem s pachtem rehabilitace jsme se trápili více než jeden rok. Spousta času, energie, peněz a také emocí.

Od 1. 9. provoz převzal konečný vítěz společnost Fyzio ZR. Pacht přinese do městské pokladny přes 1 milion Kč. Bude nově přítomna rhb lékařka a vedoucí provozu se stala zkušená fyzioterapeutka z Luže Košumberku. Doufám a věřím, že se provoz dobře rozeběhne a bude sloužit ke spokojenosti obyvatel města i okolí!

Nevím, jak letošní volby dopadnou a kdo bude 27 nových zastupitelů. Moc bych si přála, aby to byli lidé, kteří jsou ve Žďáře opravdu doma, a kteří hledají nejlepší řešení v této neskutečně složité a těžké době. Ne pro sebe, ale pro občany. Protože politika má být službou – tak jak nám to připomínala nedávno zesnulá britská královna Alžběta II.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *